Historie

Kinderboerderij "De Loi" is ontstaan uit een uit de hand gelopen hobby van de Familie Verhaegh. 
Toen ze het ouderlijk huis kochten begonnen ze met een paar schaapjes en in de loop van de jaren werden het steeds meer dieren.

Doordat er steeds meer verzoeken van scholen en dergelijke kwamen om de dieren te bezoeken, besloten ze om een echte kinderboerderij er van te maken. 

In 2005 is Stichting Kinderboerderij "De Loi" opgericht. Na veel weken van klussen en voorbereiding is de kinderboerderij op 26 maart 2005 officieel geopend. 

In 2013 werd er door de VSKBN,  vereniging samenwerkende kinderboerderijen Nederland, (i.s.m. Mees Melky) de verkiezing Leukste Kinderboerderij van Nederland georganiseerd waaraan ook Kinderboerderij "De Loi" heeft deelgenomen. Aan deze verkiezingen werd door ongeveer 300 kinderboerderij , waaronder ook diverse grote stads kinderboerderijen,  uit het hele land deelgenomen. Na een spannende, nek aan nek race, wist kinderboerderij “De Loi” uiteindelijk de 1ste prijs in de wacht te slepen.

Na de verkiezing in 2013 zijn er tot op heden geen nieuwe verkiezingen meer geweest. 
Daardoor heeft Kinderboerderij "De Loi" dus nog steeds de titel Leukste kinderboerderij van Nederland !

Leukste kinderboerderij  2013, 2014, 2015 & 2016! 

Om alle andere kinderboerderijen niet te kort te willen doen, dagen we hierbij de VSKBN uit om wederom verkiezingen te organiseren. Dan zullen wij laten zien dat we nog steeds de leukste kinderboerderij van Nederland zijn !

Bekijk hieronder de video van de feestelijke prijs uitreiking, door o.a. Loco Burgemeester Ben Buiting van de gemeente Bergen, Rob Branje van sponsor Mees Melky en om niet te vergeten een optreden van niemand minder dan Danny Froger.
Met medewerking van Maasduinen TV.